Ginga in coronatijden

Hoe Ginga nog meer deel van mezelf ging uitmaken tijdens de coronacrisis dan ervoor…

Met een dochter die niet zomaar in slaap wilt vallen in bed.. “Hoezo alleen in bed?”, denkt ze dan… Nee hoor, lekker in de draagdoek bij mama’s geur, kleren, huid, ademhaling,… daar voelt Diandra zich goed en kan ze zich lekker ontspannen en een dutje doen… na eerst een paar nummers gedanst te hebben… Ideaal moment dus om nieuwe muziek te leren kennen en erop te dansen.

En wat blijkt? Het ritme, de cadans, de emotie, … een nieuwe ontdekkingsreis begon bij mij, elke dag 30 minuten tot twee uur dansen, alleen/samen met mijn dochter. Wanneer ik mezelf overgeef aan de muziek, maakt het mijn lichaam rustig. Alle spanningen, vermoeidheid, emoties,… verdwijnen als sneeuw voor de zon en de muziek vertelt me hoe te dansen… alles mag en niets moet… Elke stap wordt heel bewust geplaatst, in contact met de grond, met de aarde (waar we vandaan komen). Niet denkend aan de volgende stap, maar leidend door de muziek, maken mijn voeten een tekening die een weerspiegeling is van de muziek en mezelf.

Nee, geen acrobatie of speciaal voetenwerk, maar wel in harmonie met de muziek en haar sentiment, met alle verschillende lagen (zowel het muzikaal als emotioneel leren kennen van het nummer). Elke dag, is dit een moment om naar uit te kijken, en ik nodig iedereen uit om ook even een nummer op te zetten en te ervaren hoe je erop kunt dansen, sluit je ogen, omarm de muziek, voel de verschillende lagen en omarm je emoties. Bij elke stap die je zet, zal je een zuivering van je lichaam en geest ervaren… en dit is ook net toevallig de oorsprong van kizomba: omgaan met het leven en zijn ups en downs en het leven transformeren in een feest, met hulp van de muziek…

Hierbij 2 nummers die bij ons thuis alvast platgespeeld werden:

https://www.youtube.com/watch?v=McsWWtv2lYw (Kombersu Terra van Zé Pitéu)

https://www.youtube.com/watch?v=UxtSEIVpXcY (Sentimento van Mago de Sousa)

En hierna kan je lekker verder met jouw agenda van de dag, vol positieve energie…
En dit allemaal zonder een feestje, zonder lessen, zonder partner, …, die komen later, heel snel hopelijk…

Veel plezier op jullie ontdekkingsreis!!

PS. Hierbij onze laatste demo van Lady Styling Kizomba / Ginga, van voor de coronatijden:

Meld u hier aan om de nieuwsbrieven te ontvangen

KizombaKortrijk Copyright © 2020-2021  |  Made with love and dedication by OPDwebsites

Begin met chatten!
Hulp nodig?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?