24.12.2021 Kerst van België tot Angola en terug

Wat betekent kerst voor jou?

Met de aankomende feestdagen, een vraag om even bij stil te staan. In deze blog vragen we aan 3 personen wat kerst voor hen betekent… Want Kerst is een feest van samenzijn, van België tot Angola en terug…

Jay: een Angolese man, woonachtig in België

Al 19 jaar vier ik kerst zonder mijn familie (5 zussen en 2 broers, een moeder en een vader, allemaal  in Angola woonachtig). Elk jaar opnieuw is dit voor mij een pijnlijke confrontatie met het gemis van mijn familie en de Angolese cultuur. De kerstbomen achter de mooi verlichte huizen, waarrond families samenkomen en samenzijn… Al jaren iets waarvan ik mij wat probeer af te sluiten omdat het mij teveel confronteert met mijn gemis. Ik koester mijn familie en familiemomenten uit mijn jeugd en na al die jaren, zou het mooiste kerstgeschenk zijn om de kerst terug samen met mijn familie te kunnen doorbrengen op Angolese wijze, wat wilt zeggen: vrienden, familie, muziek, véél eten en véél dansen 😊. En ik moet er nu wel bijzeggen dat sinds de geboorte van mijn dochter Diandra, kerstmis nu wel een nieuwe dimensie erbij heeft gekregen, en ik terug warmte voel doorstromen tijdens de kerstdagen…

Celmira: een Angolese dame, woonachtig in Angola

Voor mij is kerstmis meer dan enkel geschenkjes geven, eten en muziek. Het is een moment om te vergeven, vriendelijkheid verspreiden, liefde, samen zijn met geliefden en gezegend zijn om nog steeds mijn ouders, broers en zussen, zonen en dochters, nichten en neven, nonkels en tantes gezond en levend bij me te hebben. Deze kerst gaan mijn ouders samen met mij doorbrengen en dat is voor mij het beste geschenk ooit. Het maakt me helemaal niets meer uit of ik al dan niet een geschenk zal krijgen en of we al dan niet genoeg eten op tafel gaan hebben. Ik heb enkel mijn familie gelukkig en gezond nodig, dicht bij mij.

Stephanie: een Belgische dame, woonachtig in België

Al van kleinsaf  staat kerst steevast op nummer 1 als leukste dag van het jaar. Gezinstijd, overal lichtjes, gezelligheid top, gezelschapspelletjes spelen, lekker eten en uiteraard kunnen de cadeautjes niet ontbreken. Een cadeautjesgekte die doorheen de jaren soms uitmonde in een kerstavond met uitpakken van cadeautjes van 16u in de namiddag tot 4u in de nacht. Tot op vandaag is de decembermaand voor mij de warmste maand van het jaar met lichtjes, muziek, familie, cadeautjes en heel veel liefde, vergeving en verbondenheid.

Laat mij weten wat kerst voor u betekent via het contactformulier, en dan wordt dit samengebundeld in ons kerstboek voor volgend jaar!

Meld u hier aan om de nieuwsbrieven te ontvangen

KizombaKortrijk Copyright © 2020-2021  |  Made with love and dedication by OPDwebsites

Begin met chatten!
Hulp nodig?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn?